Rychlá omáčka z výpeku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rychlá omáčka z výpeku
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Kozden |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 61567 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 ks | Cibule |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
1 l | výpeková šťáva |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 36,5mg |
Vláknina | 850,0mg |
Vitamín A | 0,5mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rychlá omáčka z výpeku postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a osmažíme do růžova na jedné lžíci oleje. Poté na cibuli nalijeme masový výpek a necháme prohřát. Přilijeme 300 ml vody a necháme přejít varem. |
2 | Hladkou mouku rozmícháme ve zbylé vodě a přes síto postupně nalijeme do omáčky – stále mícháme, aby se v omáčce neutvořily hrudky. Poté necháme omáčku chviličku povařit, až začne houstnout a osolíme podle chuti. |
Poznámka
Omáčku můžeme podávat s těstovinami, rýži, ale i s bramborem.