Špagety s mořskými plody a koprem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety s mořskými plody a koprem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61569 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Citrony |
1 hrst | Kopr čerstvý |
125 ml | Likér anýzový |
50 g | Máslo čerstvé |
500 g | Mořské plody mix |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Špagety, Makarony |
1 polévková lžíce | Sůl |
1 kávová lžička | Sůl mořská |
40 g | Sýr Parmezán |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 63g |
---|---|
Cholesterol | 17,4mg |
Draslík | 245,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 253,9mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citrony, Kopr čerstvý, Špagety, Makarony, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér anýzový, Máslo čerstvé, Mořské plody mix, Pepř černý mletý, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagety s mořskými plody a koprem postup přípravy receptu:
1 | Špagety uvaříme v dostatečném množství osolené vody a slijeme. |
2 | V nepřilnavé pánvi rozehřejeme máslo, přidáme rozmrazené, omyté a okapané mořské plody a zprudka restujeme 1-2 minuty. Potom přidáme nasekaný česnek a po chvíli přilijeme likér. Vše vaříme, dokud se tekutina neodpaří na polovinu. Odstavíme z plotny, podle chuti osolíme a opepříme. |
3 | Obsah pánve promícháme s uvařenými špagetami. Při podávání posypeme každou porci nastrouhaným sýrem a nasekaným koprem. Ozdobíme dílky omytého citronu. |