Recept

Šlehačkový krém s pečenými meruňkami

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 61572
Kategorie: Poháry, ovoce

Ingredience

Meruňkové pyré
50 g Cukr moučkový
7 ks Meruňky
Šlehačkový krém
110 g Cukr moučka
2 polévková lžíce Levandule květ
220 ml Mléko plnotučné
220 ml Smetana 33% (šlehačka)
3 polévková lžíce Voda pitná
2 kávová lžička Želatina
Na ozdobení pohárů
4 ks Levandule květ
4 ks Meruňky

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 329 kcal
Kilojoule 1 376kJ
9% Sacharidy 32 g
28% Tuky 21 g
0% Sodík 3 mg
9% Bílkoviny 5 g

Šlehačkový krém s pečenými meruňkami postup přípravy receptu:

1

Čerstvé omyté meruňky rozřízneme, odstraníme pecky, posypeme cukrem a rozložíme je na plech s pečícím papírem. Dáme je do předehřáté trouby na 180°C a pečeme asi 30-35 minut. Upečené meruňky rozmixujeme v mixéru, pak vzniklé meruňkvé pyré rozdělíme do 4 pohárů.

2

Připravíme šlehačkový krém: želatinu ve skleničce rozpustíme ve vodě. Do rendlíku nalijeme mléko se smetanou, přimícháme moučkový cukr, čerstvé levandulové květy a směs přivedeme k varu. Rendlík pak odstavíme z plotny a necháme směs vychladnout.

3

Skleničku se želatinou vložíme do mikrovlnné trouby a mírně ji zahřejeme (jen pár sekund). Smetanovou směs po 20 minutách scedíme, aby tam nezůstaly květy. Poté do ní důkladně zamícháme zahřátou želatinu a vzniklý krém dáme do lednice zchladit asi na 30 minut. Krém před podáváním rozdělíme do pohárů na pečené meruňky. Poháry ozdobíme mandlemi, na kousky pokrájenými meruňkami a snítkami s květy levandule.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept