Jednoduchý recept

Uzená polévka s kroupami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
2
2
Recept ujde
2 2 Uzená polévka s kroupami 5 1
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 6158
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

2 ks Bobkový list
1 ks Cibule
290 g Ječné kroupy
3 ks Libeček
1 špetka Majoránka
1 ks Mrkev kořen
5 ks Nové koření celé
5 ks Pepř černý celý
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 špetka Sůl
1 kg Vepřová uzená žebra

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 877 kcal
Kilojoule 3 668kJ
27% Sacharidy 95 g
153% Tuky 114 g
178% Sodík 4 g
121% Bílkoviny 68 g
Uzená polévka s kroupami
  • Uzená polévka s kroupami
  • 1
  • Uzená polévka s kroupami
  • 2
  • Vložit obrázek

Uzená polévka s kroupami postup přípravy receptu:

1

Uzená žebra zalijeme vodou, přidáme libeček, bobkový list, nové koření, pepř a vaříme asi hodinu do změknutí.

2

Kroupy zalijeme dvojnásobkem vody a uvaříme doměkka.

3

Scedíme a propláchneme studenou vodou.

4

Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na sádle, nalijeme na ní vývar z žeber, přidáme pokrájenou mrkev a vaříme asi 10 minut. Obereme maso z žeber a spolu s kroupami ho dáme do polévky, ještě

5

5 minut povaříme, dle chuti přisolíme, přisypeme majoránku

6

a nasekanou petrželku.

Poznámka

Žebra ani polévku nesolíme dokud neochutnáme. Žebra i maso je slané. Kroupy můžeme namočit do vody přes noc, vaříme ve stejné vodě, můžeme přidat lžíci sádla.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Uzená polévka s kroupami
Vybrala jsem si tento recept k vyzkoušení, ale po pečlivém přečtení množství ingrediencí na dané porce jsem skoro všeho dala méně. Stačí méně kostí i koření, ale někdo má rád výraznější kořeněnou chuť, tak to je na každém. Stačí taky o hodně méně krup, na 10 porcí cca 150 - 200 g v suchém stavu, hodně se navaří. Prostě všeho s mírou. Uzená polévka z žeber většinou bývá i tučnější, tak je na zvážení, jestli do ní přidávat ještě sádlo. I když je fakt, že cibulka udělá dobrou chuť. Já většinou do uzené polévky přidávám nejen mrkev, ale i kousek celeru a petržele a taky pórek. Na povrch jsem přidala čerstvou majoránku.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
2
2
Recept ujde