Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 61587
Kategorie: Cake pops

Ingredience

Na zdobení
100 g Čokoláda mléčná
1 polévková lžíce Cukrové zdobení
1 ks Cukr vanilka
1 kávová lžička Potravinářská barva
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
Základní těsto na figurky (cakepops) [61330]
70 g Cukr krupice
70 g Cukr moučkový
1 špetka Kypřicí prášek do pečiva
70 g Máslo čerstvé
70 g Mouka pšeničná hladká T 650
40 g Tvaroh tučný
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 231 kcal
Kilojoule 967kJ
7% Sacharidy 24 g
19% Tuky 14 g
1% Sodík 14 mg
5% Bílkoviny 3 g

Kouličky se šlehačkou postup přípravy receptu:

1

Čokoládu rozlámeme na kousky a rozpustíme v horké vodní lázni.

2

Kouličky předem připravené ze základního těsta ponoříme ze dvou třetin do čokolády a necháme zaschnout.

3

Smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem a rozdělíme na 3 díly. Každý díl obarvíme jiným potravinářským barvivem.

4

Cukrářským sáčkem s hvězdicovou trubičkou naneseme šlehačku ozdobně na vršek každé kouličky. Ozdobíme cukrovým zdobením - perličkami.

5

Základní těsto na figurky (cakepops) [61330]:

6

Změklé máslo s krupicovým cukrem ušleháme do pěny, přidáme vejce a dobře promícháme. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vše znovu promícháme.

7

Těsto dáme do máslem vymazané (nebo pečicím papírem vyložené) nižší obdélníkové formy a pečeme v troubě vyhřáté na 160°C asi 15 minut. Po upečení necháme těsto ve formě chladnout asi 30 minut, potom vyklopíme z formy na mřížku.

8

Čerstvý tvaroh promícháme s moučkovým cukrem. Propečené okraje buchty odkrojíme a zbylou buchtu rukama rozdrobíme. Drobečky smícháme s tvarohovou směsí a ze vzniklé hmoty vytvarujeme 12 kouliček. Uložíme je do chladničky na 1 hodinu.

9

Do každé kouličky potom zapíchneme špejli nebo plastovou tyčku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept