Recept

Košíčky plněné šlehačkovo-malinovou zmrzlinou

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 61596
Kategorie: Poháry, ovoce

Ingredience

500 ml zmrzlina
Šľehačkový krém
200 g Cukr moučkový
250 ml Mléko plnotučné
500 ml Smetana 33% (šlehačka)
Košíčky
170 g Čokoláda 70% kakao
220 g Cukr moučkový
50 g Kakao - prášek
20 ml Káva instantní
0,5 kávová lžička Kypřící prášek do pečiva
50 g Maizena - kukuřičný škrob
90 g Máslo čerstvé
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Sůl
2 kávová lžička Tresť vanilková
2 ks Vejce slepičí
Karamelová poleva
250 g Cukr krupice
115 g Máslo čerstvé
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
80 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

75% Kalorie 1,475 kcal
Kilojoule 6 170kJ
45% Sacharidy 164 g
118% Tuky 88 g
4% Sodík 73 mg
25% Bílkoviny 14 g

Košíčky plněné šlehačkovo-malinovou zmrzlinou postup přípravy receptu:

1

Jeden den si připravíme šlehačkový krém ke zmrzlině: v rendlíku přivedeme k varu smetanu, mléko a cukr. Jakmile se směs začne vařit, odstavíme rendlík z plotny, šlehačkový krém přelijeme do misky, kterou uzavřeme a dáme na noc do mrazáku.

2

Druhý den upečeme košíčky: formičky o průměru asi 8-10cm vymažeme máslem. V míse smícháme prosátou mouku s Maizenou, kypřícím práškem do pečiva a solí. Troubu si předehřejeme na 180°C. Do mísy, kterou posadíme do horké vodní lázně, nalámeme čokoládu, přidáme máslo a kakao. Za stálého míchání čokoládu s máslem rozpustíme až se vytvoří hladký krém, pak mísu odstavíme z vodní lázně. V druhé míse elektrickým šlehačem vyšleháme celá vejce s cukrem do pěny, ke konci zašleháme do ní instantní kávu. Postupně ještě do pěny zamícháme čokoládový krém a nakonec připravenou mouku. Těsto dáme do formiček, ty poklademe na plech a dáme do trouby. Pečeme přibližně 25-30 minut. Upečené a mírně vychladlé košíčky vyklopíme z formiček a necháme je vychladnout.

3

Do hlubší pánve nasypeme cukr, přidáme k němu vodu, máslo a za stálého míchání uvaříme karamel. Ke karamelu přimícháme máslo, mícháme do doby, až bude vzniklá poleva hladká, pak přidáme smetanu a pomalu vaříme, asi 20-25 minut do hustého krému.

4

Malinovou zmrzlinu smícháme se šlehačkovým krémem.

5

Košíčky poklademe na mísu, na každý dáme kopeček malinové zmrzliny, kterou přelijeme karamelovým krémem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept