Recept

Křupavý ledový oříško-čokoládový dort

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 61597
Kategorie: Pečené dorty

Ingredience

Dortový korpus
275 g Cukr moučkový
1 polévková lžíce Kakao
105 g Ořechy lískové
5 ks Vaječný bílek slepičí
1 l Zmrzlina kávová
čokoládový krém
275 g Čokoláda 70% kakao
30 ml Likér kávový
500 ml Smetana 33% (šlehačka)

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 792 kcal
Kilojoule 3 315kJ
19% Sacharidy 69 g
69% Tuky 52 g
5% Sodík 94 mg
23% Bílkoviny 13 g

Křupavý ledový oříško-čokoládový dort postup přípravy receptu:

1

Z pečícího papíru si nakreslíme a vystřihneme 3 kruhy o stejném průměru, jako je dno dortové formy (přibližně 20cm). Troubu si předehřejeme na 180°C.

2

V mixéru rozmixujeme lískové oříšky se 200g cukru. Bílky z čerstvých vajec vyšleháme na tuhý sníh, v polovině šlehání do bílků přidáme 75g cukru, aby sníh byl tuhý a ten zlehka zapracujeme do oříšků. Oříškovou směs rozdělíme na 3 díly. Každý díl pečícího papíru dáme na plech a potřeme oříškovou směsí. Korpusy pečeme 25-30 minut. Upečené pláty poklademe na vlhké utěrky, aby se lehce daly z pečícího papíru sejmout.

3

V mixéru rozmixujeme kávovou zmrzlinu na jemný krém, kterým potřeme každý upečený oříškový korpus. První korpus položíme na dortovou mísu. Ne něj pak položíme druhý a třetí korpus. Takto připravený dort vložíme do mrazničky na 4 hodiny zmrazit.

4

Před podáváním si v misce, kterou položíme do horké vodní lázně, rozpustíme čokoládu, přimícháme do ní kávový likér a necháme ji vychladnout. Ze smetany vyšleháme tuhou šlehačku. Když je rozpuštěná čokoláda vychladlá, zamícháme do ní šlehačku.

5

Zmrzlý dort vyjmeme z mrazničky, povrch i boky potřeme čokoládovým krémem, povrch jemně posypeme kakaem a dort dáme zpět do lednice.

6

Před podáváním dort vyjmeme z lednice a necháme ho v pokojové teplotě 15 minut. Krájíme ostrým širokým nožem, dort je křupavý a má vyjímečnou chuť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept