Recept

Skořicový dezert se zmrzlinovým krémem

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 61598
Kategorie: Řezy

Ingredience

Skořicový korpus
350 g Cukr moučkový
110 g Máslo čerstvé
380 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Soda jedlá
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
Na posypání korpusu
3 polévková lžíce Cukr moučkový
1 polévková lžíce Skořice mletá
Na vytření a vysypání formy
1,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
1,5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
Zmrzlinový krém
150 g Cukr moučkový
220 ml Mléko plnotučné
2 ks Pomeranče
440 g Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
4 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 566 kcal
Kilojoule 2 368kJ
21% Sacharidy 75 g
36% Tuky 27 g
5% Sodík 104 mg
15% Bílkoviny 8 g

Skořicový dezert se zmrzlinovým krémem postup přípravy receptu:

1

Den předem si upečeme skořicový korpus: do jedné mísy prosejeme hladkou mouku s jedlou sodou a špetkou soli. V druhé míse vyšleháme do pěny cukr, čerstvá vejce a změklé máslo. Do vyšlehané pěny postupně nasypeme mouku a vypracujeme tužší těsto. Zabalíme ho do potravinářské fólie a dáme do lednice na 2 hodiny odpočinout.

2

Troubu si předehřejeme na 190°C. Menší plech (formu) vytřeme máslem a vysypeme moukou. Těsto na pomoučeném vále vyválíme na placku do tvaru formy, dáme do formy, posypeme moučkovým cukrem smíchaným se skořicí a dáme do trouby péct na 10 minut. Do zlatova upečené těsto necháme vychladnout a odložíme.

3

Druhý den si připravíme zmrzlinový krém: z dobře omytých a osušených pomerančů nastrouháme do mísy kůru, vymačkáme šťávu a přidáme cukr, směs promícháme a dáme ji do lednice. V druhé míse si vyšleháme žloutky do pěny. V kastrólku přivedeme k varu mléko, které nalijeme k žloutkové pěně, kterou budeme míchat. Směs pak vrátíme do kastrólku, přimícháme špetku soli a pomalu ji vaříme do doby, až začne houstnout (to poznáme podle toho, že na vařečce bude krém ulpívat). Poté krém odložíme do lednice na 2 hodiny.

4

Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku. Do mísy s krémem zapracujeme pomerančovou směs a postupně šlehačku. Korpus nakrájíme na kostky, na polovinu kostek naneseme krémovou zmrzlinu a každou kostku zakryjeme nenatřenou kostkou korpusu. Hotové sendviče poklademe na servírovací talířky a podáváme.

Poznámka

Místo pomerančů múžeme použít jiné ovoce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept