Recept

Pečená kachna s rýží

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 180 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (21%)
ID receptu: 61602
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

4 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
2 ks Cibule
2 ks Cibulka lahůdková
1 ks Kachna domácí
2 polévková lžíce Med včelí
50 g Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej sezamový
5 polévková lžíce Omáčka sójová
1 ks Pomeranče
0,5 kávová lžička Sůl
500 ml Voda pitná
1 polévková lžíce Zázvor mletý
Na omeletu
2 polévková lžíce Olej sezamový
2 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
Na rýži
250 g Rýže jasmínová
5 kávová lžička Sůl
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 386 kcal
Kilojoule 1 614kJ
19% Sacharidy 68 g
15% Tuky 11 g
67% Sodík 1 g
16% Bílkoviny 9 g

Pečená kachna s rýží postup přípravy receptu:

1

Na nádivku připravíme pomeranč, dobře ho omyjeme a neoloupaný nakrájíme na větší kousky, cibuli oloupeme a rovněž nakrájíme na větší kusy. V misce promícháme s 0,25 lžičkou soli a s mletým zázvorem.

2

Rýži uvaříme al dente.

3

Kachnu omyjeme, odsekneme křídla, vnitřek kachny naplníme pomerančovou nádivkou, kachnu důkladně osolíme, vložíme do pekáče, podlijeme vodou a přikrytou vložíme do trouby předehřáté na 160 °C. Pečeme zhruba 1 hodinu. Poté kachnu odklopíme a pečeme další hodinu, průběžně poléváme výpekem, případně přilijeme vodu. Upečenou kachnu necháme vychladnout. Poté ji vykostíme (až na velké stehenní kosti) na porce i s kůží. Zbylé maso z kachny obereme a použijeme při přípravě rýže. Med a 1 lžíci sojové omáčky promícháme v misce. Porce kachny rozložíme na plech a potřeme medovou marinádou. Pod grilem rozehřátým na 220 °C pečeme zhruba 8 minut.

4

Mrkev, jednu lahůdkovou cibulku, česnek, cibuli, chilli papričku očistíme a nakrájíme na silnější plátky. V pánvi rozpálíme olej a osmažíme (vyjma jarní cibulky). Ke směsi přimícháme obrané kachní maso a zarestujeme. Poté přidáme uvařenou rýži, vmícháme zbylou sojovou omáčku a lahůdkovou cibulku a řádně promícháme.

5

V misce rozšleháme vejce, osolíme a na pánvi na oleji usmažíme tenkou omeletu. Usmaženou nakrájíme na tenké nudličky.

6

Kachnu podáváme s rýží a omeletovými nudličkami. Porce sypeme druhou drobně pokrájenou lahůdkovou cibulkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept