Plněné jahodové pusinky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněné jahodové pusinky
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 61605 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
30 g | Cukr krupice |
200 g | Cukr moučka |
120 g | Jahody zahradní |
110 g | Mandle |
0,3 kávová lžička | Potravinářská barva |
3 ks | Vaječný bílek slepičí |
Krém | |
100 g | Cukr moučkový |
90 g | Máslo čerstvé |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
1 ks | Vanilkový lusk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 4,5mg |
Draslík | 53,7mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,7mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jahody zahradní, Mandle, Vaječný bílek slepičí, Cukr moučkový, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Cukr moučka, Potravinářská barva nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Plněné jahodové pusinky postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve vysušíme jahody. Očištěné a omyté jahody necháme okapat, pak je nakrájíme na plátky, rozložíme na plech s pečícím papírem a dáme je do trouby. sušíme je při 120°C asi 1 hodinu. Pak je v mixéru rozmixujeme na kaši. |
2 | Oloupané mandle v mixéru rozmixujeme na drobné kousky. |
3 | V míse vyšleháme čerstvé bílky, v polovině šlehání k bílkům přidáme nejdříve krupicový, následně moučkový cukr a mandle a 1/3 jahodové kaše. Když je vše spojeno přidáme zbytek jahod a barvivo. Rozmixovaná směs by měla být tuhá, měla by držet tvar. Dáme ji do cukrářského sáčku a na plech, který jsme si vyložili pečícím papírem, nastříkáme malé placičky, které necháme na plechu sušit asi 30 minut. Troubu předehřejeme na 140°C. Pusinky pečeme 17-20 minut. |
4 | Krém: v horké vodní lázni v misce vyšleháme bílky s cukrem na sníh. Měl by být na dotek horký, vaříme ho přibližně 3-5 minut. Poté misku odstavíme z vodní lázně a šleháme bílky do vychladnutí. Pak ke sněhu dáme na kostičky pokrájené máslo a šleháme do doby, až vznikne lehký, nadýchaný krém. Vanilkový lusk podélně rozkrojíme, ostrým nožem vyškrabeme semínka do krému, vše dobře promícháme a krémem pusinky spojíme, poklademe je na mísu a podáváme. |