Jednoduchý recept

Přepuštěné máslo - šmorcl

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 61606

Ingredience

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 734 kcal
Kilojoule 3 071kJ
0% Sacharidy 1 g
110% Tuky 83 g
0% Sodík 0 mg
1% Bílkoviny 1 g

Přepuštěné máslo - šmorcl postup přípravy receptu:

1

Máslo nakrájíme na kostky, dáme ho do rendlíku a při velmi mírné teplotě ho pomalu necháme rozpustit. Bílkovina z másla se začne usazovat na dně, voda se odpařuje a máslo občas promícháme. Vytvoří se pěna, kterou postupně opatrně sebereme. Pěnu sbírame tak dlouho, až v rendlíku zůstane průzračná zlatá tekutina - čistý mléčný tuk.

2

Tuk přecedíme do čisté a suché sklenice přes papírový filtr nebo režné plátýnko. Sklenici uzavřeme, až přepuštěné máslo vychladne a ztuhne. Pak uložíme do lednice.

Poznámka

V lednici přepuštěné máslo vydrží i několik měsíců.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept