Přepuštěné máslo - šmorcl - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Přepuštěné máslo - šmorcl
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 61606 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
500 g | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 0,0mg |
---|---|
Cholesterol | 120,0mg |
Draslík | 0,0mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 110,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Přepuštěné máslo - šmorcl postup přípravy receptu:
1 | Máslo nakrájíme na kostky, dáme ho do rendlíku a při velmi mírné teplotě ho pomalu necháme rozpustit. Bílkovina z másla se začne usazovat na dně, voda se odpařuje a máslo občas promícháme. Vytvoří se pěna, kterou postupně opatrně sebereme. Pěnu sbírame tak dlouho, až v rendlíku zůstane průzračná zlatá tekutina - čistý mléčný tuk. |
2 | Tuk přecedíme do čisté a suché sklenice přes papírový filtr nebo režné plátýnko. Sklenici uzavřeme, až přepuštěné máslo vychladne a ztuhne. Pak uložíme do lednice. |
Poznámka
V lednici přepuštěné máslo vydrží i několik měsíců.