Jednoduchý recept

Kapr smažený na másle

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (30%)
ID receptu: 61608
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Citrony
2 kg Kapr obecný
200 g Máslo čerstvé
500 ml Mléko polotučné
150 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 hrst Petržel - nať
1 polévková lžíce Pivo světlé 10% 3,9% obj.
10 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 812 kcal
Kilojoule 3 398kJ
11% Sacharidy 39 g
46% Tuky 34 g
26% Sodík 511 mg
147% Bílkoviny 83 g

Kapr smažený na másle postup přípravy receptu:

1

Filety z kapra vložíme do mísy, zalijeme mlékem a necháme pod fólií do druhého dne v chladu.

2

Filety osušíme, osolíme a obalíme v hladké mouce, vejcích rozšlehaných se lžící piva a ve strouhance. Přebytečnou strouhanku oklepeme.

3

V hlubší pánvi rozpustíme větší množství přepuštěného másla, aby filety byly při smažení ponořené. Smažíme z obou stran dozlatova a po osmažení porce kapra vyjmeme na papírovou utěrku.

4

Podáváme s dílky citronu a s petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept