Kapr smažený na másle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr smažený na másle
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61608 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
2 kg | Kapr obecný |
200 g | Máslo čerstvé |
500 ml | Mléko polotučné |
150 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 hrst | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
10 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 381,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 239,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,0mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Kapr obecný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr smažený na másle postup přípravy receptu:
1 | Filety z kapra vložíme do mísy, zalijeme mlékem a necháme pod fólií do druhého dne v chladu. |
2 | Filety osušíme, osolíme a obalíme v hladké mouce, vejcích rozšlehaných se lžící piva a ve strouhance. Přebytečnou strouhanku oklepeme. |
3 | V hlubší pánvi rozpustíme větší množství přepuštěného másla, aby filety byly při smažení ponořené. Smažíme z obou stran dozlatova a po osmažení porce kapra vyjmeme na papírovou utěrku. |
4 | Podáváme s dílky citronu a s petrželkou. |