Šťouchané brambory s pečeným česnekem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šťouchané brambory s pečeným česnekem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61615 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
Na brambory | |
---|---|
1200 g | Brambory rané |
40 g | Máslo čerstvé |
200 ml | Mléko plnotučné |
2 hrst | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Pečený česnek | |
2 ks | Česnek |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 766,0mg |
---|---|
Cholesterol | 11,3mg |
Draslík | 23,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 216,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Voda pitná, Česnek mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brambory rané, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Petržel - nať, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šťouchané brambory s pečeným česnekem postup přípravy receptu:
1 | Omyté brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě doměkka. |
2 | Brambory rozšťoucháme nahrubo, po částech přiléváme horké mléko a přidáme máslo, nasekanou petrželku a stroužky pečeného česneku. |
3 | Šťouchané brambory podle chuti osolíme a ještě krátce rozšťoucháme. |
4 | Pečený česnek: Česnekovým paličkám sekrojíme vršky, zakápneme olivovým olejem a zabalíme do alobalu. Pečeme 1 hodinu ve středně vyhřáté troubě. |
Poznámka
Podáváme jako přílohu k masům a rybám.