Ochucené máslo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ochucené máslo
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Kozden |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 61618 |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
125 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Pažitka |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 768,0mg |
---|---|
Cholesterol | 75,0mg |
Draslík | 36,1mg |
Vláknina | 611,0mg |
Vitamín A | 261,5mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 69,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Pažitka, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ochucené máslo postup přípravy receptu:
1 | Změklé máslo utřeme v misce s nadrobno nakrájenými bylinkami a kořením se solí a přidáme několik kapek citronové šťávy. Vše důkladně promícháme. Máslo dáme na 20 minut do chladna uležet. |
2 | Z částečně ztuhlého másla vyválíme váleček a zabalíme ho do alobalu. Máslo opět vložíme do chladna a necháme ztuhnout. Ochucené máslo lze plnit i do nejrůznějších formiček – třeba na cukroví. |
Poznámka