Recept

Pečený pudink z přírodních sýrů

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 61626

Ingredience

Na pomoučený vál
500 g Listové těsto
1,5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
Pudink
1 ks Citrony
150 g Mascarpone
50 g Med včelí
2 špetka Pepř bílý
170 ml Smetana 33% (šlehačka)
150 g Sýr Ricotta
2 špetka Sůl
1 ks Vaječný bílek slepičí
2 ks Vejce slepičí
150 g Čerstvý kozí sýr
Na ozdobu
8 ks Fíky čerstvé
4 polévková lžíce Mandle
4 polévková lžíce Med včelí
2 polévková lžíce Růžová voda

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 704 kcal
Kilojoule 2 945kJ
17% Sacharidy 61 g
61% Tuky 46 g
5% Sodík 105 mg
31% Bílkoviny 17 g

Pečený pudink z přírodních sýrů postup přípravy receptu:

1

Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu a vykrojíme z něj 8 stejných koleček o velikosti formiček, ve kterých budeme puding péct. Troubu předehřejeme na 150°C. Kolečka z listového těsta poklademe na plech vyložený pečícím papírem a dáme je do trouby. Pečeme přibližně 15 minut dozlatova, pak je necháme vychladnout. Teplotu v troubě snížíme na 120°C.

2

Na ozdobu omyjeme a osušíme čerstvé zralé fíky. Každý fík rozkrojíme na 4 díly, pokapeme je růžovou vodou a necháme je asi hodinu v lednici. Oloupané mandle rozpůlíme a odložíme do misky.

3

Krém: z omytého a osušeného citrónu nastrouháme do mísy jemně kůru. Přidáme k ní sýr ricottu, mascarpone, kozí sýr, med, 2 celá syrová vejce + ještě jeden bílek, smetanu, podle chuti sůl a pepř. Vše dobře promícháme do hladkého, hustého krému. Formičky naplníme krémem, dáme je na plech a do trouby. Sýrový pudink pečeme 25-30 minut při 120°C.

4

Na upečený pudink ve formičkách poklademe upečená kolečka z listového těsta, na ně poklademe lehké servírovací talířky a formičky překlopíme. Každou porci pudinku ozdobíme na 4 díly rozkrojeným čerstvým fíkem, posypeme mandlemi, polijeme tekutým medem a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept