Pečený pudink z přírodních sýrů - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečený pudink z přírodních sýrů
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 61626 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
Na pomoučený vál | |
---|---|
500 g | Listové těsto |
1,5 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
Pudink | |
150 g | Čerstvý kozí sýr |
1 ks | Citrony |
150 g | Mascarpone |
50 g | Med včelí |
2 špetka | Pepř bílý |
170 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
2 špetka | Sůl |
150 g | Sýr Ricotta |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
2 ks | Vejce slepičí |
Na ozdobu | |
8 ks | Fíky čerstvé |
4 polévková lžíce | Mandle |
4 polévková lžíce | Med včelí |
2 polévková lžíce | Růžová voda |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 113,0mg |
Draslík | 383,5mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 299,9mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,7mg |
Vitamín E | 3,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Med včelí, Pepř bílý, Sůl, Sýr Ricotta, Vaječný bílek slepičí, Vejce slepičí, Fíky čerstvé, Mandle, Med včelí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Mouka pšeničná hladká T 650, Mascarpone, Smetana 33% (šlehačka), Růžová voda mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Čerstvý kozí sýr nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pečený pudink z přírodních sýrů postup přípravy receptu:
1 | Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu a vykrojíme z něj 8 stejných koleček o velikosti formiček, ve kterých budeme puding péct. Troubu předehřejeme na 150°C. Kolečka z listového těsta poklademe na plech vyložený pečícím papírem a dáme je do trouby. Pečeme přibližně 15 minut dozlatova, pak je necháme vychladnout. Teplotu v troubě snížíme na 120°C. |
2 | Na ozdobu omyjeme a osušíme čerstvé zralé fíky. Každý fík rozkrojíme na 4 díly, pokapeme je růžovou vodou a necháme je asi hodinu v lednici. Oloupané mandle rozpůlíme a odložíme do misky. |
3 | Krém: z omytého a osušeného citrónu nastrouháme do mísy jemně kůru. Přidáme k ní sýr ricottu, mascarpone, kozí sýr, med, 2 celá syrová vejce + ještě jeden bílek, smetanu, podle chuti sůl a pepř. Vše dobře promícháme do hladkého, hustého krému. Formičky naplníme krémem, dáme je na plech a do trouby. Sýrový pudink pečeme 25-30 minut při 120°C. |
4 | Na upečený pudink ve formičkách poklademe upečená kolečka z listového těsta, na ně poklademe lehké servírovací talířky a formičky překlopíme. Každou porci pudinku ozdobíme na 4 díly rozkrojeným čerstvým fíkem, posypeme mandlemi, polijeme tekutým medem a servírujeme. |