Recept

Osvěžující dezert z červených pomerančů

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 61627
Kategorie: Ovocné dezerty

Ingredience

1 ks Citrony
100 g Cukr krupice
1 polévková lžíce Cukr moučka
3 polévková lžíce Likér pomerančový
2 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
2 polévková lžíce Meduňka
6 ks Pomeranč červený
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
6 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 333 kcal
Kilojoule 1 392kJ
9% Sacharidy 33 g
23% Tuky 17 g
6% Sodík 123 mg
21% Bílkoviny 12 g

Osvěžující dezert z červených pomerančů postup přípravy receptu:

1

Na ozdobu: omyté a osušené 2 červené pomeranče překrojíme na poloviny. Pomocí lžíce pomerančovou dužinu vyjmeme tak, že zůstanou čisté, vydlabané půlky pomeranče - použijeme je jako misky. Dužinu pečlivě vyloupneme z blanek, zůstane čistá pomerančová dužina - půlměsíčky. Omyjeme si několik lístků meduňky, necháme je okapat a vše odložíme do lednice.

2

Z omytých a osušených 4 červených pomerančů a 1 citrónu nastrouháme kůru do mísy. Z pomerančů vymačkáme šťávu, promícháme ji s kůrou, přidáme ještě pomerančový likér a znovu promícháme. Čerstvá vejce rozklepneme a pečlivě oddělíme žloutky od bílků. Žloutky s krupicovým cukrem vyšleháme do pěny. Přimícháme k ní Maizenu, pomerančovou směs a vše dáme do rendlíku. Při mírné teplotě a za stálého míchání pomalu směs vaříme do zhoustnutí. Rendlík odstavíme z plotny a ještě minutu mícháme.

3

Z bílků a moučkového cukru vyšleháme tuhý sníh, který zamícháme do pomerančového krému. Rendlík s krémem pak posadíme do mísy se studenou vodou a mícháme do vychladnutí. Ze smetany vyšleháme tuhou šlehačku, kterou zlehka zapracujeme do krému. Pak ho odložíme do lednice na 3-4 hodiny.

4

Vychlazeným krémem naplníme misky z pomerančů, ozdobíme je pomerančovými půlměsíčky, meduňkovými lístky a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept