Osvěžující dezert z červených pomerančů - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Osvěžující dezert z červených pomerančů
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 61627 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
1 ks | Citrony |
100 g | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Cukr moučka |
3 polévková lžíce | Likér pomerančový |
2 kávová lžička | Maizena - kukuřičný škrob |
2 polévková lžíce | Meduňka |
6 ks | Pomeranč červený |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 395,5mg |
Draslík | 153,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 431,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,3mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér pomerančový, Maizena - kukuřičný škrob, Meduňka, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Cukr moučka, Pomeranč červený nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Osvěžující dezert z červených pomerančů postup přípravy receptu:
1 | Na ozdobu: omyté a osušené 2 červené pomeranče překrojíme na poloviny. Pomocí lžíce pomerančovou dužinu vyjmeme tak, že zůstanou čisté, vydlabané půlky pomeranče - použijeme je jako misky. Dužinu pečlivě vyloupneme z blanek, zůstane čistá pomerančová dužina - půlměsíčky. Omyjeme si několik lístků meduňky, necháme je okapat a vše odložíme do lednice. |
2 | Z omytých a osušených 4 červených pomerančů a 1 citrónu nastrouháme kůru do mísy. Z pomerančů vymačkáme šťávu, promícháme ji s kůrou, přidáme ještě pomerančový likér a znovu promícháme. Čerstvá vejce rozklepneme a pečlivě oddělíme žloutky od bílků. Žloutky s krupicovým cukrem vyšleháme do pěny. Přimícháme k ní Maizenu, pomerančovou směs a vše dáme do rendlíku. Při mírné teplotě a za stálého míchání pomalu směs vaříme do zhoustnutí. Rendlík odstavíme z plotny a ještě minutu mícháme. |
3 | Z bílků a moučkového cukru vyšleháme tuhý sníh, který zamícháme do pomerančového krému. Rendlík s krémem pak posadíme do mísy se studenou vodou a mícháme do vychladnutí. Ze smetany vyšleháme tuhou šlehačku, kterou zlehka zapracujeme do krému. Pak ho odložíme do lednice na 3-4 hodiny. |
4 | Vychlazeným krémem naplníme misky z pomerančů, ozdobíme je pomerančovými půlměsíčky, meduňkovými lístky a podáváme. |