Jednoduchý recept

Kořeněná káva

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 10 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 61628
Kategorie: Káva

Ingredience

1 kávová lžička Cukr krupice
2 ks Kardamom
7 g Káva mletá
100 ml Voda pitná
1 špetka Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 303 kcal
Kilojoule 1 267kJ
19% Sacharidy 68 g
7% Tuky 6 g
1% Sodík 24 mg
16% Bílkoviny 9 g

Kořeněná káva postup přípravy receptu:

1

Do džezvy nebo malé konvičky vlijeme vodu, vmícháme jemně mletou kávu, cukr, rozdrcený kardamom a špetku zázvoru.

2

Na středně silném plameni vše zahříváme až k bodu varu, aby káva vzkypěla a vystoupila až k okraji. Potom ihned odstavíme.

3

Džezvou zprudka klepneme a počkáme, až pěna opadne.

4

Džezvu vrátíme zpět na sporák a postup ještě dvakrát zopakujeme.

5

Chvíli počkáme, až se usadí kávová sedlina. Kávu přelijeme z výšky asi 10cm do nahřátých malých šálků. Sedlina má zůstat na dně džezvy.

Poznámka

Pokud použijeme velmi malé šálky, získáme 2 porce kávy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept