Jednoduchý recept

Vepřová žebírka na sherry

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 61630
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
100 g Cukr třtinový
2 kávová lžička Hořčice Dijonská
2 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
100 ml Protlak rajčatový sterilovaný
200 ml Sherry brandy
2 kávová lžička Sůl
2 kg Vepřová žebra
2 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

57% Kalorie 1,131 kcal
Kilojoule 4 734kJ
8% Sacharidy 30 g
108% Tuky 81 g
27% Sodík 540 mg
98% Bílkoviny 55 g

Vepřová žebírka na sherry postup přípravy receptu:

1

V pánvi na rozpáleném oleji restujeme nasekanou cibuli asi 10 minut.

2

Potom přidáme sherry, cukr, rajčatový protlak, worcester, hořčici a přivedeme k varu. Povaříme 5 minut, potom omáčku rozmixujeme.

3

Jednotlivá žebírka osolíme, opepříme a grilujeme v troubě pod rozehřátým grilem 10 minut po každé straně. Potom maso potřeme omáčkou a grilujeme 5 minut. Postup opakujeme asi 3x, dokud nejsou žebírka měkká.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept