Jednoduchý recept

Pusinky z bílkového sněhu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 61633

Ingredience

70 g Cukr krupice
250 g Cukr moučkový
4 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 330 kcal
Kilojoule 1 381kJ
22% Sacharidy 80 g
0% Tuky 0 g
3% Sodík 68 mg
8% Bílkoviny 4 g

Pusinky z bílkového sněhu postup přípravy receptu:

1

Bílky dáme do misky a šleháme je nejprve samostatně. Jakmile se vytvoří hustá pěna, přidáme krupicový cukr a došleháme dotuha.

2

Misku se sněhem postavíme nad páru a vmícháme moučkový cukr. Bílkovou směs pak šleháme tak dlouho, dokud není lesklá.

3

Plech si vyložíme pečícím papírem a pomocí cukrářského sáčku s kovovou špičkou uděláme pusinky cca 2 cm veliké, ale mohou být i mnohem větší či menší (můžeme použít i jiné zdobící sáčky např. s plastovou násadou).

4

Pusinky pečeme při 100 stupních C přibližně jednu hodinu. Pusinky jsou krásně bílé – v troubě nerůžoví.

Poznámka

Do bílkové směsi můžeme nasypat trošku potravinářského barviva a pusinky dostanou nejrůznější barevné varianty např. modrou, červenou, žlutou, zelenou, růžovou, fialkovou aj.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept