Pusinky z bílkového sněhu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pusinky z bílkového sněhu
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Kozden |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 61633 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
70 g | Cukr krupice |
250 g | Cukr moučkový |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 80g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 66,8mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Pusinky z bílkového sněhu postup přípravy receptu:
1 | Bílky dáme do misky a šleháme je nejprve samostatně. Jakmile se vytvoří hustá pěna, přidáme krupicový cukr a došleháme dotuha. |
2 | Misku se sněhem postavíme nad páru a vmícháme moučkový cukr. Bílkovou směs pak šleháme tak dlouho, dokud není lesklá. |
3 | Plech si vyložíme pečícím papírem a pomocí cukrářského sáčku s kovovou špičkou uděláme pusinky cca 2 cm veliké, ale mohou být i mnohem větší či menší (můžeme použít i jiné zdobící sáčky např. s plastovou násadou). |
4 | Pusinky pečeme při 100 stupních C přibližně jednu hodinu. Pusinky jsou krásně bílé – v troubě nerůžoví. |
Poznámka
Do bílkové směsi můžeme nasypat trošku potravinářského barviva a pusinky dostanou nejrůznější barevné varianty např. modrou, červenou, žlutou, zelenou, růžovou, fialkovou aj.