Recept

Halušky se zelím a anglickou slaninou

  • Česko
Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Halušky se zelím a anglickou slaninou 5 1
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 6164
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

250 g Anglická slanina
800 g Brambory
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
300 g Mouka polohrubá
1 špetka Sůl
0,5 ks Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 707 kcal
Kilojoule 2 958kJ
23% Sacharidy 83 g
45% Tuky 34 g
30% Sodík 601 mg
38% Bílkoviny 21 g
Halušky se zelím a anglickou slaninou

Halušky se zelím a anglickou slaninou postup přípravy receptu:

1

Ve vyšší pánvi rozehřejeme máslo a orestujeme na něm najemno nakrájenou cibuli. Poté přidáme nakrájenou slaninu a po chvíli zelí nakrájené na nudličky. Za občasného míchání dusíme asi půl hodiny, dokud zelí nezměkne. Odstavíme a udržujeme teplé.

2

Brambory oloupeme, nastrouháme najemno a osolíme. Postupně vmícháme mouku až vytvoříme ne moc husté těsto.

3

Po částech je dáváme na síto na halušky a protlačujeme přímo do vroucí osolené vody. Promícháme, aby se halušky nepřilepily a vaříme cca 4min. Poté scedíme, necháme okapat, promícháme se zelím, dochutíme solí a podáváme.

Poznámka

Voda na vaření podle potřeby.

Komentáře a hodnocení

 
světluška
Halušky se zelím a anglickou slaninou
Halušky byly dobré, ale musela jsem upravit. V receptu mně chybělo vejce, bez toho to nešlo a rozhodně více soli. Jinak mňamka smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept