Recept

Jarní čočkový salát s ředkvičkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 61648
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

100 g Balkánský sýr
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
250 g Čočka červená
1 polévková lžíce Majoránka čerstvá
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Pažitka
3 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Pórek
8 ks Ředkvička
1 kávová lžička Sůl
600 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 521 kcal
Kilojoule 2 178kJ
16% Sacharidy 59 g
14% Tuky 11 g
12% Sodík 246 mg
39% Bílkoviny 22 g

Jarní čočkový salát s ředkvičkou postup přípravy receptu:

1

Přebereme čočku a necháme ji asi 2 hodiny v kastrólu namočenou ve studené vodě. Pak vodu slijeme a čočku dobře promyjeme v sítu pod tekoucí vodou. Dáme ji do hrnce, zalijeme vodou, přidáme k ní sůl, snítku čerstvé majoránky (1 lžíce), celou cibuli, stroužky česneku a očištěnou malou mrkev. Čočku vaříme do měkka asi 20 minut (podle druhu). Dáváme pozor, aby se nerozvařila. Uvařenou čočku scedíme z přebytečné vody, odstraníme cibuli s mrkví a čočku dáme do mísy.

2

Petrželovou nať, pažitku, očištěný menší mladý pórek a ředkvičky omyjeme. Bylinky posekáme nadrobno, pórek nakrájíme na tenké proužky, které odložíme stranou, ředkvičky nakrájíme na kolečka.

3

Vše, kromě pórku, dáme do mísy s čočkou.

4

V pánvi na rozpáleném oleji s máslem pórek orestujeme téměř dozlatova. Poté ho přidáme k čočce i s omastkem a znovu vše promícháme. Nakonec nakrájíme na kostičky balkánský sýr, zlehka ho zamícháme do salátu a můžeme hned servírovat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept