Jednoduchý recept

Oříšková srdíčka s citronovou glazurou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 61654
Kategorie: Cukroví

Ingredience

Těsto
0,5 kávová lžička Citronová kůra
120 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
200 g Ořechy lískové
3 ks Vaječný žloutek slepičí
Na rozválení
2 polévková lžíce Cukr moučkový
50 g Ořechy lískové
Glazura
2 polévková lžíce Citronová šťáva
100 g Cukr moučkový

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 289 kcal
Kilojoule 1 207kJ
9% Sacharidy 31 g
23% Tuky 18 g
0% Sodík 5 mg
9% Bílkoviny 5 g

Oříšková srdíčka s citronovou glazurou postup přípravy receptu:

1

Žloutky utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Vmícháme nastrouhanou citronovou kůru a tolik mletých lískových oříšků (asi 200g), aby vzniklé vypracované těsto nebylo příliš tuhé.

2

Pracovní plochu posypeme zbylými oříšky a moučkovým cukrem. Těsto na ploše rozválíme na plát silný 5mm a vykrájíme z něj srdíčka. Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem.

3

Cukroví pečeme v troubě vyhřáté na 160°C asi 15 minut. Po upečení necháme částečně vychladnout.

4

Glazura: V misce smícháme moučkový cukr s citronovou šťávou.

5

Ještě mírně teplé cukroví glazurou potřeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept