Piniové tolárky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 42 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Piniové tolárky
Celkový čas: | 42 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61656 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
100 g | Cukr moučkový |
150 g | Máslo čerstvé |
280 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g | Oříšky piniové |
3 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Na potření a posypání | |
3 polévková lžíce | Cukr moučkový |
6 polévková lžíce | Želé rybízové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 19,0mg |
Draslík | 34,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 13,6mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Oříšky piniové, Zakysaná smetana, Cukr moučkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Želé rybízové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Piniové tolárky postup přípravy receptu:
1 | Na pracovní ploše smícháme mouku s cukrem, nasekanými piniovými oříšky, nakrájeným studeným máslem a se zakysanou smetanou. Rychle vypracujeme hladké těsto, vytvarujeme do koule, zabalíme do fólie a necháme 1 hodinu v chladu. |
2 | Těsto rozválíme na plát silný 3mm a vykrájíme z něj menší kolečka (průměr asi 4cm.) Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a necháme chvíli v chladu. |
3 | Kolečka pečeme ve středně vyhřáté troubě 10-12 minut. Po upečení necháme vychladnout. |
4 | Kolečka po dvou slepujeme k sobě rybízovým želé. Tolárky uložíme těsně vedle sebe a hustě posypeme moučkovým cukrem. |