Jednoduchý recept

Kuřecí bujón s nočky a estragonem

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 61658
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

1 l Bohatý Bujón Kuřecí
1 polévková lžíce Estragon
70 g Játra krůtí
100 g Krůtí prsa
2 špetka Pepř bílý
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
2 špetka Sůl bylinková
1 ks Vejce slepičí
Voda na vaření noček
0,5 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 200 kcal
Kilojoule 837kJ
1% Sacharidy 4 g
21% Tuky 16 g
68% Sodík 1 g
23% Bílkoviny 13 g

Kuřecí bujón s nočky a estragonem postup přípravy receptu:

1

Vejce rozklepneme a pečlivě oddělíme žloutek a bílek zvlášť. Omytá a osušená krůtí prsa a játra pomeleme na masovém strojku. Pomleté maso v míse důkladně promícháme se smetanou, pak přidáme žloutek, sůl a bílý pepř. Zvlášť vyšleháme bílek, který přimícháme do masové směsi.

2

Z omyté čerstvé snítky estragonu (pelyňku) otrháme drobné lístky (asi 1 lžíce) a pokrájíme je nadrobno. Bylinku rozdělíme do talířů.

3

V jednom hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. V druhém hrnci ohřejeme kuřecí bujón. Lžičkou nabíráme nočky a opatrně je pokládáme do vařící vody. Vaří se krátce, jakmile vyplavou na povrch, jsou uvařené. Vyjmeme je děrovanou naběračkou, rozdělíme je do talířů s estragonem. Každou porci zalijeme horkým bujónem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept