Povidlové trojhránky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Povidlové trojhránky
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 6166 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
1 ks | Cukr moučkový |
500 g | Listové těsto |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Povidla švestková |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 250g |
---|---|
Cholesterol | 98,8mg |
Draslík | 24,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Mouka pšeničná hladká T 650, Povidla švestková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Povidlové trojhránky postup přípravy receptu:
1 | Listové těsto rozvlálíme na pomoučeném vále na tenký plát a nakrájíme na čtverce o straně cca 9cm. |
2 | Doprostřed každého naneseme lžičku povidel, okraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem, přehneme do trojúhelníku a ve spojích důkladně zmáčkneme. Povrch rovněž potřeme vejcem a pečeme v troubě předehřáté na 180C dozlatova. |
3 | Ještě horké trojhránky obalujeme v moučkovém cukru. |
Poznámka
Listové těsto použijeme mražené nebo připravíme viz recept \\\\\"Listové těsto\\\\\"