Čokoládové bochánky obalované v moučkovém cukru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čokoládové bochánky obalované v moučkovém cukru
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61660 |
Kategorie: | Vánoční cukroví |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
125 g | Čokoláda hořká |
250 g | Cukr krupice |
350 g | Mandle mleté |
75 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g | Strouhanka |
0,3 kávová lžička | Tresť mandlová |
3 ks | Vejce slepičí |
Na obalení | |
100 g | Cukr moučkový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 74,6mg |
Draslík | 369,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 91,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 8,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr krupice, Strouhanka, Vejce slepičí, Cukr moučkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle mleté, Mouka pšeničná hladká T 650, Tresť mandlová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čokoládové bochánky obalované v moučkovém cukru postup přípravy receptu:
1 | V míse ušleháme vejce s cukrem do pěny. Přimícháme nastrouhanou čokoládu, mleté mandle, hladkou mouku, strouhanku a mandlovou tresť. Hmotu necháme chvíli odpočinout. |
2 | Potom z hmoty tvarujeme kuličky velikosti vlašského ořechu. Obalíme je v moučkovém cukru, aby byly celé bílé. |
3 | Obalené kuličky urovnáme na plech vyložený pečicím papírem. Dáme je dál od sebe, rozpečou se. |
4 | Pečeme v troubě vyhřáté na 150°C asi 20 minut. Po upečení necháme vychladnout. |