Nejlepší bábovka na světě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nejlepší bábovka na světě
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61669 |
Kategorie: | Bábovky |
Ingredience
250 g | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
2 polévková lžíce | Kakao - prášek |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
1,5 dl | Olej rostlinný |
300 g | Pšeničná mouka polohrubá |
4 polévková lžíce | Rum |
4 ks | Vejce slepičí |
1,5 dl | Voda pitná |
Na formu | |
---|---|
30 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
Nejlepší bábovka na světě | |
1 polévková lžíce | Mléko polotučné |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 127,3mg |
Draslík | 210,1mg |
Vláknina | 896,0mg |
Vitamín A | 141,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Kakao - prášek, Kypřicí prášek do pečiva, Olej rostlinný, Rum, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Pšeničná mouka polohrubá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Nejlepší bábovka na světě postup přípravy receptu:
1 | V míse vymícháme (nešleháme!) polohrubou mouku s moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem, práškem do pečiva, vejci, olejem, vlažnou vodou a rumem. Těsto má mít tekutější konzistenci, asi jako jogurt. |
2 | Větší část těsta vlijeme do bábovkové formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. |
3 | Zbylé těsto promícháme s kakaem a podle hustoty i s mlékem. Nalijeme na světlé těsto, aby vzniklo mramorování. |
4 | Bábovku pečeme ve středně vyhřáté troubě 45-60 minut. Při dopékání zapíchneme do těsta špejli a pokud se na ní těsto nelepí, je bábovka upečená. |
Vyzkoušela jsem upéct bábovku podle tohoto receptu. Cením si rychlé přípravy a chutného výsledku. Bábovka je jemná a vláčná. Pro sebe bych příště o trošku snížila množství cukru a přidala citronovou kůru. Dávám palec nahoru a jen podotýkám, že pro někoho může být tato bábovka nejlepší na světě, ale já mám jiného favorita :-) Je to třená bábovka od maminky. Ale tuhle doporučuji vyzkoušet
Chtěla bych ještě doplnit, že je dobrá a vláčná i druhý den po upečení :-)
Naprosto dokonalá!
bábovku peču leta-vnuk ani jinou nejí a vláčná je ještě po 5 dnech-když teda vydrží a nesní se druhý den...ano -je výborná...