Jednoduchý recept

Uzené nasladko s bramborovými šiškami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 6167
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

500 g Brambory
1 špetka Citronová kůra
1 špetka Hřebíček
3 polévková lžíce Med včelí
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
250 g Mouka pšeničná hrubá
250 g Povidla švestková
0,3 kávová lžička Skořice mletá
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
600 g Vepřová krkovička
100 ml Víno červené
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 899 kcal
Kilojoule 3 761kJ
32% Sacharidy 114 g
46% Tuky 34 g
13% Sodík 259 mg
57% Bílkoviny 32 g

Uzené nasladko s bramborovými šiškami postup přípravy receptu:

1

Uzenou vepřovou krkovici dáme do 1 litru vody a vaříme 10-15 minut. Odlijeme 250 ml vývaru do hrnce a za stálého míchání přidáme povidla, med, skořici, strouhanou citrónovou kůru a tlučený hřebíček.

2

Ve víně promícháme hladkou mouku a vlijeme do omáčky.

3

Dle chuti přisolíme. Maso nakrájíme na plátky, vrátíme do hrnce a vaříme 15-20 minut, doměkka.

4

Brambory uvaříme ve slupce, doměkka, necháme vychladnout, oloupeme, nastrouháme najemno, vmícháme hrubou mouku, vajíčko /můžeme přidat ještě jeden žloutek/ a sůl.

5

Zpracujeme těsto a vyválíme z něj šišky asi 4 cm, dlouhé. Házíme do horké vody, jakmile vyplavou, vyndáme. Podáváme s uzeným masem, přelité omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept