Oplatkové řezy s oříškovou náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Oplatkové řezy s oříškovou náplní
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61671 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
350 g | Cukr krupice |
200 g | Máslo čerstvé |
4 ks | Oplatky dortové |
200 g | Ořechy lískové |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 164g |
---|---|
Cholesterol | 286,8mg |
Draslík | 249,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 295,1mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,1mg |
Vitamín E | 5,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 38,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Ořechy lískové, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Oplatky dortové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Oplatkové řezy s oříškovou náplní postup přípravy receptu:
1 | Ve větší pánvi rozpustíme 200g cukru, přidáme nasekané lískové oříšky a za stálého míchání je necháme zkaramelizovat dozlatova. Pánev odstavíme z plotny, obsah vysypeme na pečicí papír a necháme vychladnout. Po vychladnutí směs ještě nahrubo rozdrtíme. |
2 | V horké vodní lázni utřeme žloutky se 150g cukru do husté pěny. Postupně v pěně rozpustíme máslo, vmícháme připravené ořechy a nádoby odstavíme z lázně. |
3 | Ještě teplou ořechovou hmotu rozetřeme na 2 pláty obdélníkových oplatek (rozměr 23x30cm) a každý potřený plát přiklopíme nepotřeným plátem. Zatížíme prkénkem a necháme v chladu ztuhnout. |
4 | Před podáváním nakrájíme na úzké řezy. |
Poznámka
Povrch plátů můžeme potřít rozpuštěnou čokoládou, ale řezy jsou chutné i bez polevy.