Mandlovo-čokoládové řezy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mandlovo-čokoládové řezy
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61672 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
100 g | Čokoláda na vaření |
200 g | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Kakao - prášek |
200 g | Mandle mleté |
200 g | Máslo čerstvé |
80 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Rum |
5 ks | Vejce slepičí |
Na potření | |
150 g | Poleva čokoládová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 62g |
---|---|
Cholesterol | 244,5mg |
Draslík | 387,2mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 235,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 8,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 39,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kakao - prášek, Rum, Vejce slepičí, Poleva čokoládová mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoláda na vaření, Mandle mleté, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mandlovo-čokoládové řezy postup přípravy receptu:
1 | V míse rozetřeme zméklé máslo dohladka. Přidáme cukr, jedno po druhém vejce a vše utřeme do pěny. Přimícháme kakao, rum, nastrouhanou čokoládu a mleté mandle. Nakonec vmícháme prosátou mouku. |
2 | Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem (rozměr 30x25cm) a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut. Po upečení necháme z plátu krátce odpařit vlhkost. |
3 | Po vychladnutí plát potřeme rozpuštěnou čokoládovou polevou a po ztuhnutí krájíme na řezy. |