Jednoduchý recept

Jednoduché čokoládové řezy

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 61673
Kategorie: Řezy

Ingredience

240 g Cukr krupice
240 g Máslo čerstvé
240 g Poleva čokoládová
240 g Pšeničná mouka polohrubá
4 ks Vejce slepičí
30 g Tuk

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 354 kcal
Kilojoule 1 480kJ
9% Sacharidy 33 g
33% Tuky 24 g
3% Sodík 68 mg
5% Bílkoviny 3 g

Jednoduché čokoládové řezy postup přípravy receptu:

1

V míse rozetřeme změklé máslo a postupně přidáme cukr a jedno po druhém vejce. Vše utřeme do pěny. Vmícháme rozpuštěnou polevu a navrch vsypeme prosátou mouku, kterou opatrně zamícháme do pěnové hmoty.

2

Těsto rozetřeme na plech vymazaný tukem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.

3

Po vychladnutí krájíme na malé řezy.

Poznámka

Těsto je tzv. rovnovážné - kolik váží 4 vejce, tolik mají vážit použité ostatní suroviny. Předpokládaná hmotnost vejce je 60g, násobeno čtyřmi tedy 240g.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept