Jednoduché čokoládové řezy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jednoduché čokoládové řezy
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61673 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
240 g | Cukr krupice |
240 g | Máslo čerstvé |
240 g | Poleva čokoládová |
240 g | Pšeničná mouka polohrubá |
4 ks | Vejce slepičí |
30 g | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 108,2mg |
Draslík | 65,5mg |
Vláknina | 360,0mg |
Vitamín A | 94,4mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Poleva čokoládová, Vejce slepičí, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Pšeničná mouka polohrubá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jednoduché čokoládové řezy postup přípravy receptu:
1 | V míse rozetřeme změklé máslo a postupně přidáme cukr a jedno po druhém vejce. Vše utřeme do pěny. Vmícháme rozpuštěnou polevu a navrch vsypeme prosátou mouku, kterou opatrně zamícháme do pěnové hmoty. |
2 | Těsto rozetřeme na plech vymazaný tukem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. |
3 | Po vychladnutí krájíme na malé řezy. |
Poznámka
Těsto je tzv. rovnovážné - kolik váží 4 vejce, tolik mají vážit použité ostatní suroviny. Předpokládaná hmotnost vejce je 60g, násobeno čtyřmi tedy 240g.