Recept

Nepečený dezert z piškotů s ořechy

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 61677

Ingredience

120 g Cukr moučkový
500 ml Mléko plnotučné
125 g Máslo čerstvé
100 g Ořechy vlašské
400 g Piškoty dětské kulaté
2 polévková lžíce Rum
15 ml Smetana 33% (šlehačka)
3 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vanilkový lusk
3 polévková lžíce Višně kandované

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 734 kcal
Kilojoule 3 071kJ
23% Sacharidy 82 g
52% Tuky 39 g
0% Sodík 8 mg
26% Bílkoviny 15 g

Nepečený dezert z piškotů s ořechy postup přípravy receptu:

1

Dortovou formu celou vyložíme potravinářskou fólií (může přesahovat přes okraj formy). Na dno formy poklademe piškoty obloučkem nahoru a pokapeme je rumem.

2

180g kulatých dětských piškotů v sáčku rozdrtíme válečkem. Vlašské ořechy rozmixujeme téměř na kaši. Obě směsi dáme do mísy. Čerstvé žloutky vyšleháme s cukrem a máslem do pěny, poté pěnu důkladně promícháme s ořechy a piškoty.

3

Do vyššího kastrůlku nalijeme mléko. Vanilkový lusk ostrým nožem rozpůlíme, zrníčka ostrým nožem vyškrabeme do mléka a přidáme i lusk. Mléko přivedeme k varu, pomalu ho vaříme jen 5 minut, pak kastrólek odstavíme z plotny. Vyjmeme lusk, mléko necháme zmírně zchladnout. Směs z piškotů a ořechů postupně zamícháme do mléka, pak polovinu ořechové směsi nalijeme na piškoty. Celou stěnu formy vyložíme piškotami obloučkem dovnitř (půjde to zlehka). Na ořechovou směs poklademe znovu piškoty, přelijeme je 2/2 směsí, kterou zakryjeme piškotami. Dezert překryjeme potravinářskou fólií a dáme ho do lednice ztuhnout (nejlépe přes noc).

4

Druhý den odstraníme fólii, stěnu dortové formy opatrně sejmeme a nakrájíme porce. Dáme je na servírovací talířky. Každou porci dezertu ozdobíme šlehačkou, ozdobíme kandovanými višněmi a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept