Recept

Jemné máslovo-ořechové řezy

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 61679
Kategorie: Řezy

Ingredience

Na vytření plechu
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
Ořechové těsto
200 g Cukr krupice
3,5 polévková lžíce Káva instantní
3 kávová lžička Kypřící prášek do pečiva
200 g Máslo čerstvé
5 polévková lžíce Mléko plnotučné
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
55 g Ořechy vlašské
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí
1 polévková lžíce Voda pitná
Kávový krém
260 g Cukr moučkový
3 kávová lžička Káva instantní
200 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Voda pitná
Na ozdobu
2 polévková lžíce Kakao - prášek
200 g Ořechy vlašské

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 786 kcal
Kilojoule 3 289kJ
19% Sacharidy 67 g
74% Tuky 56 g
3% Sodík 58 mg
18% Bílkoviny 10 g

Jemné máslovo-ořechové řezy postup přípravy receptu:

1

Plech na pečení vytřeme máslem a vyložíme pečícím papírem. 3.5 lžíce instantní kávy v hrnečku smícháme s 1 lžicí vroucí vody na hustou pastu. Do mísy prosejeme hladkou mouku s práškem do pečiva a solí. Troubu si předehřejeme na 180°C.

2

V míse vyšleháme elektrickým šlehačem máslo s cukrem do pěny. Pak k němu, za stálého šlehání, přidáme postupně 4 vejce. Vejce přidáváme vždy, když to předešlé je vyšlehané. Nakonec zašleháme po lžičkách kávovou pastu. Vařečkou do kávové směsi zamícháme posekané ořechy, mléko a připravenou mouku. Dobře promíchané těsto nalijeme na plech, široký nožem uhladíme povrch a dáme do trouby péct. Korpus pečeme 20-25 minut dozlatova. Párátkem zjistíme, jestli je korpus upečený. Po upečení ho necháme vychladnout, pak ho překrojíme na 2 poloviny. Jednu polovinu necháme na plechu, druhou opatrně dáme na plochou mísu vyloženou pečícím papírem.

3

Mezitím, než korpus úplně vychladne, si připravíme kávový krém: znovu v hrnečku smícháme 3 lžičky instantní kávy s 1 lžicí vroucí vody a vymícháme ji na pastu. Do hlubší mísy si dáme kousky změklého másla a moučkový cukr. Elektrickým šlehačem vyšleháme nadýchaný krém, ke konci šlehání přidáme po lžičkách připravenou kávu a důkladně ji zašleháme. Polovinu korpusu natřeme 1/2 krému a zakryjeme ho druhou polovinou korpusu z plechu. Ze zbylého krému si dáme do zdobícího potravinářského sáčku asi 4 vrchovaté krému na ozdobu. Zbytkem krému potřeme povrch korpusu, který poprášíme kakaem, dozdobíme ho krémem a půlkami vlašských ořechů. Mísu s ozdobeným korpusem dáme do chladničky minimálně na 2 hodiny.

4

Před podáváním širokým nožem nakrájíme řezy ve tvaru obdélníků, poklademe je na servírovací talířky a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept