Recept

Vánoční zelná polévka s houbami a klobásou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 61681
Kategorie: Krémové polévky

Ingredience

Sušené hříbky
60 g Houby sušené
300 ml Voda pitná
Ingredience do polévky
2 ks Bobkový list
4 ks Brambory
1 ks Cibule
200 g Klobása - Čabajka
1 kávová lžička Kmín drcený
250 ml Mléko polotučné
150 g Slanina vepřová
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
1,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
500 g Zelí kysané
Na dochucení
2 špetka Chilli koření mleté
0,5 polévková lžíce Cukr krupice
0,2 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 572 kcal
Kilojoule 2 391kJ
6% Sacharidy 22 g
60% Tuky 45 g
24% Sodík 480 mg
39% Bílkoviny 22 g

Vánoční zelná polévka s houbami a klobásou postup přípravy receptu:

1

Nejdříve si připravíme všechny ingredience: sušené hříbky dáme do kostrólku a zelijeme je studenou vodou. Necháme je namočené asi 15 minut. Oloupané a omyté větší brambory nakrájíme na kostky. Očištěnou cibuli a slaninu pokrájíme nadrobno a klobásu na kolečka. Ve smetaně s mlékem vyšleháme vejce.

2

Do hrnce s vodou dáme brambory, sůl, kmín, bobkový list a postavíme je na plotnu. Brambory přivedeme k varu, teplotu snížíme, přidáme namočené hříbky a pod poklicí brambory s houbami budeme pomalu vařit 15 minut.

3

Mezitím v pánvi vysmažíme slaninu s cibulí dozlatova, pak ji bez omastku dáme do hrnce k bramborům. Na zbylém omastku zlehka osmažíme kolečka klobásy, které i s omastkem vyklopíme do polévky.

4

Když jsou brambory téměř měkké, přidáme k nim scezené kysané zelí (neproplachujeme ho). Vše vaříme ještě dalších 8-10 minut, nakonec do polévky zamícháme smetanu s vyšlehanými vejci a krátce, asi 3-5 minut polévku dovaříme.

5

Zelňačku dochutíme chilli kořením, solí i cukrem (podle kyselosti zelí), důkladně vše promícháme, nalijeme ji do hlubokých talířů a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept