Jednoduchý recept

Přesnídávkový salát z červeného zelí s fazolemi

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 17 minut
Doba přípravy: 17 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 61682
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

Zálivka
2 ks Cibule červená
200 g Fazole červené sterilované
1 polévková lžíce Med pampeliškový
1 polévková lžíce Ocet vinný červený
1 polévková lžíce Olej Heliol jedlý
5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
4 ks Pečivo pšeničné jemné máslové
2 špetka Pepř černý mletý
200 g Sýr Rokfór
400 g Zelí hlávkové červené
Přesnídávkový salát z červeného zelí s fazolemi
200 g Hroznové víno

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 573 kcal
Kilojoule 2 399kJ
14% Sacharidy 50 g
46% Tuky 34 g
71% Sodík 1 g
39% Bílkoviny 22 g

Přesnídávkový salát z červeného zelí s fazolemi postup přípravy receptu:

1

Připravíme si zálivku: do misky dáme olej, 1 lžíci octa, 1 lžíci medu a čerstvě pomletý pepř. Zálivku dobře promícháme a odstavíme ji.

2

Očištěnou malou hlávku červeného zelí rozkrojíme na čtvrtky, vykrojíme košťál a zelí nakrájíme na velmi tenké nudličky, které dáme do mísy. Očištěnou červenou cibuli rozpůlíme, nakrájíme ji na plátky a přidáme k zelí. Rokfór pokrájíme na kostičky, omyté bobule hroznového vína pokrájíme na poloviny a pokud mají pecky, odstraníme je. Konzervované červené fazole scedíme z nálevu a zamícháme je do červeného zelí.

3

Salát dochutíme zálivkou, zlehka do něj zamícháme hroznové víno a sýr a podáváme s bílým pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept