Recept

Hruškový salát s pikantními ořechy

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 61683
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 ks Cibule červená
1,5 kávová lžička Grilovací koření
2 ks Hruška
1 hrst Mandle
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 hrst Ořechy vlašské
500 g Zelí hlávkové červené
Zálivka
1 kávová lžička Hořčice Dijonská
1 polévková lžíce Med včelí
1 kávová lžička Ocet vinný červený
1 polévková lžíce Ořechový olej
2 špetka Pepř cayenský

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 265 kcal
Kilojoule 1 109kJ
6% Sacharidy 21 g
26% Tuky 20 g
2% Sodík 34 mg
11% Bílkoviny 6 g

Hruškový salát s pikantními ořechy postup přípravy receptu:

1

Malou hlávku červeného zelí očistíme, rozkrojíme, vykrojíme košťál a pomocí struhadla nakrájíme do mísy tenké proužky. Omyté a oloupané sladké hrušky překrojíme, vykrojíme jadřince a nakrájíme z nich tenké plátky. Červenou očištěnou cibuli pokrájíme na tenká kolečka. Hrušky s cibulí přidáme do mísy k zelí. Vlašské ořechy pokrájíme na čtvrtky, oloupané mandle rozdělíme na polovičky.

2

V hlubší pánvi rozehřejeme lžíci másla, dáme na něj ořechy s mandlemi a za stálého míchání je opražíme dozlatova. Těsně před dokončením je posypeme grilovacím kořením, několikrát je promícháme, odstavíme z plotny a vyklopíme je do salátu.

3

Připravíme si zálivku: v misce vymícháme olej s medem a s pikantní hořčicí. Zálivku ochutíme čerstvě pomletým pepřem a lžičkou octa. Zálivkou přelijeme salát, promícháme ho a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept