Zelí s křenovou majonézou a koprem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelí s křenovou majonézou a koprem
Zelí s křenovou majonézou a koprem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 61684 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Cibule červená |
60 g | Pórek |
400 g | Zelí hlávkové bílé |
Zálivka | |
---|---|
1 kávová lžička | Cukr moučkový |
3 polévková lžíce | Hellmann's Majonéza originál |
2 polévková lžíce | Křen |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový ochucený |
2 špetka | Pepř bílý |
0,2 kávová lžička | Sůl |
Zelí s křenovou majonézou a koprem | |
300 g | Kedlubna |
1,5 polévková lžíce | Kopr |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 375,0mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 103,6mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 64,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Zelí hlávkové bílé, Cukr moučkový, Křen, Pepř bílý, Sůl, Kedlubna mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Pórek, Hellmann's Majonéza originál mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Ocet kvasný lihový ochucený, Kopr nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Zelí s křenovou majonézou a koprem postup přípravy receptu:
1 | Bílé hlávkové zelí očištíme, rozkrojíme na polovinu, vykrojíme košťál a podle toho, jak je polovina hlávky velká, rozkrojíme ji podélně na 2-3 díly, které nakrájíme na tenké nudličky. Oloupeme a omyjeme kedlubnu, malý mladý pórek a očistíme větší červenou cibuli. Kedlubnu nakrájíme na velmi tenké nudličky, cibuli rozpůlíme a pokrájíme ji na tenké půlměsíčky, pórek na tenké kroužky, nakonec přidáme omyté, nadrobno posekané snítky kopru. Zeleninu v míse promícháme. |
2 | Připravíme si zálivku: očistíme a nastrouháme do misky kousek křenu na jemném struhadle, přidáme k němu kvalitní majonézu, sůl, pepř a cukr. Majonézu promícháme a podle chuti přidáme 1/2-1 lžíci sladkokyselého okurkového nálevu. Zálivku přidáme do zeleniny a salát důkladně promícháme (podle chuti ho můžeme dosolit). Podáváme vychlazený. |
Poznámka
Tip: k salátu se hodí žemle nebo bílý sendvičový chléb. Kulaté žemle rozkrojíme na poloviny. Na každou spodní polovinu položíme plátek libové anglické slaniny, na ni navršíme salát, který překryjeme plátkem sýru, přiklopíme vrchní polovinou žemle, zabalíme do ubrousku a podáváme. Je to výborné občerstvení.