Jednoduchý recept

Zelí s křenovou majonézou a koprem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 61684
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 ks Cibule červená
60 g Pórek
400 g Zelí hlávkové bílé
Zálivka
1 kávová lžička Cukr moučkový
3 polévková lžíce Hellmann's Majonéza originál
2 polévková lžíce Křen
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový ochucený
2 špetka Pepř bílý
0,2 kávová lžička Sůl
Zelí s křenovou majonézou a koprem
300 g Kedlubna
1,5 polévková lžíce Kopr

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 90 kcal
Kilojoule 379kJ
5% Sacharidy 18 g
3% Tuky 2 g
6% Sodík 113 mg
5% Bílkoviny 3 g

Zelí s křenovou majonézou a koprem postup přípravy receptu:

1

Bílé hlávkové zelí očištíme, rozkrojíme na polovinu, vykrojíme košťál a podle toho, jak je polovina hlávky velká, rozkrojíme ji podélně na 2-3 díly, které nakrájíme na tenké nudličky. Oloupeme a omyjeme kedlubnu, malý mladý pórek a očistíme větší červenou cibuli. Kedlubnu nakrájíme na velmi tenké nudličky, cibuli rozpůlíme a pokrájíme ji na tenké půlměsíčky, pórek na tenké kroužky, nakonec přidáme omyté, nadrobno posekané snítky kopru. Zeleninu v míse promícháme.

2

Připravíme si zálivku: očistíme a nastrouháme do misky kousek křenu na jemném struhadle, přidáme k němu kvalitní majonézu, sůl, pepř a cukr. Majonézu promícháme a podle chuti přidáme 1/2-1 lžíci sladkokyselého okurkového nálevu. Zálivku přidáme do zeleniny a salát důkladně promícháme (podle chuti ho můžeme dosolit). Podáváme vychlazený.

Poznámka

Tip: k salátu se hodí žemle nebo bílý sendvičový chléb. Kulaté žemle rozkrojíme na poloviny. Na každou spodní polovinu položíme plátek libové anglické slaniny, na ni navršíme salát, který překryjeme plátkem sýru, přiklopíme vrchní polovinou žemle, zabalíme do ubrousku a podáváme. Je to výborné občerstvení.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept