Recept

Moravská sladká omáčka z pravých švestek

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 61686
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

2 špetka Anýz mletý
1 polévková lžíce Citrónová šťáva
2 polévková lžíce Cukr krupice
5 ks Hřebíček
1 kávová lžička Skořice mletá
0,5 kávová lžička Sůl
600 g Švestky
100 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 102 kcal
Kilojoule 427kJ
7% Sacharidy 25 g
1% Tuky 1 g
5% Sodík 100 mg
2% Bílkoviny 1 g

Moravská sladká omáčka z pravých švestek postup přípravy receptu:

1

Omyté zralé (až přezrálé) švestky rozpůlíme, vypeckujeme, pomeleme na masovém strojku (nebo pokrájíme na drobné kousky). Dáme je do kastrólu, přidáme k nim vodu, cukr, sůl, skořici, hřebíček a anýz. Pod pokličkou švestky za častého promíchání pomalu dusíme doměkka, až je z nich uvařená kašovitá omáčka.

2

Před koncem vaření vyjmeme koření, podle chuti omáčku dochutíme citrónovou šťávou, připadně i cukrem, propasírujeme ji přes síto a podáváme ji jako přílohu.

Poznámka

Tuto sladkou pikantní omáčku nejvíce podáváme k teplému i studenému uzenému masu, nebo k pečené drůbeži (např. husa, kachna).

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept