Horká omáčka z červených mirabelek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Horká omáčka z červených mirabelek
Horká omáčka z červených mirabelek
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 61687 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 ks | Citrony |
170 g | Cukr třtinový |
1 kávová lžička | Cukr vanilka |
3 ks | Hřebíček |
500 g | Mirabelky |
1 ks | Skořice celá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 59g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 266,0mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 31,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr třtinový, Hřebíček, Skořice celá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mirabelky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Horká omáčka z červených mirabelek postup přípravy receptu:
1 | Červené mirabelky (slivoň mirabelka) omyjeme a dáme do kastrólu s troškou vody dusit. |
2 | Přibližně po 8-10 minutách mirabelky změknou tak, že je přes drátěné síto s většími oky lehce propasírujeme do druhé nádoby s nepřilnavým dnem. Malé pecky nám zůstanou v sítu. Pak k mirabelkám přidáme cukr, vanilkový cukr, celou skořici, nastrouhanou citrónovou kůru z omytého citrónu (chemicky neošetřeného) a hřebíček. Znovu, za častého promíchání mirabelky dusíme dalších 10 minut. |
3 | Vyjmeme koření, podle chuti přimícháme citrónovou šťávou (asi 1 lžíce). Je lahodně pikantní- sladkokyselá. Horkou omáčku nalijeme do nádoby na omáčku a hned ji použijeme. |
Poznámka
Poléváme s ní palačinky, pohankovou nebo rýžovou kaši, pudink apod.