Knedlíky z brambor, rohlíků, slaniny a bylinek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Knedlíky z brambor, rohlíků, slaniny a bylinek
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 61688 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
300 g | Brambory vařené ve slupce |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1,5 polévková lžíce | Majoránka čerstvá |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
6 ks | Rohlíky bílé |
80 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Na vaření | |
---|---|
1 kávová lžička | Sůl |
2,5 l | Voda pitná |
Na obalení knedlíků | |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 80,9mg |
Draslík | 501,6mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 78,7mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Česnek, Cibule, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Majoránka čerstvá, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Rohlíky bílé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Knedlíky z brambor, rohlíků, slaniny a bylinek postup přípravy receptu:
1 | Uvařené brambory ve slupce oloupeme, pokrájíme je na malé kostičky, které dáme do mísy. Uzenou slaninu nakrájíme na kostičky, vysmažíme je dozlatova, a bez omastku je přidáme k bramborám. Rohlíky nakrájíme na větší kostky, které osmažíme dozlatova na zbylému omastku ze slaniny. Zelenou petrželovou nať a snítky majoránky omyjeme, vodu setřepeme, drobné lístky otrháme a posekáme nadrobno. Očistíme si 1 malou cibuli a 2 stroužky česneku. Cibuli pokrájenou nadrobno zpěníme v pánvi na másle. Česnek prolisujeme. |
2 | Všechny připravené ingredience dáme do mísy k bramborám, ještě přidáme vejce, směs ochutíme solí, pepřem, posypeme hladkou moukou a vařečkou vzniklé těsto promícháme. |
3 | V širším a hlubokém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Pomocí rukou těsto znovu prohněteme a vytvoříme koule o průměru asi 6cm. obalíme je v hladké mouce, aby držely pohromadě. Vkládáme je pomalu do vroucí vody a vaříme pod poklicí asi 16-20 minut. Občas je vařečkou promícháme, aby se nepřichytily ke dnu. Jakmile vyplavou na povrch, necháme je ještě asi minutu vařit. Jeden knedlík vyjmeme děrovanou vařečkou, rozkrojíme ho na polovinu a přesvědčíme se, jestli je uvařený. Pokud ano, knedlíky vybereme z vody, dáme je na talíře, rozkrájíme je na poloviny a podáváme jako přílohu i samostatně. |
Poznámka
Ke knedlíkům můžeme podávat různé smetanové omáčky. Např.: s houbami, křenovou, se zelenou fazolí..