Recept

Knedlíky z brambor, rohlíků, slaniny a bylinek

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 61688
Kategorie: Přílohy

Ingredience

300 g Brambory vařené ve slupce
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1,5 polévková lžíce Majoránka čerstvá
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Petržel - nať
6 ks Rohlíky bílé
80 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
Na vaření
1 kávová lžička Sůl
2,5 l Voda pitná
Na obalení knedlíků
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 436 kcal
Kilojoule 1 823kJ
16% Sacharidy 56 g
23% Tuky 17 g
40% Sodík 793 mg
25% Bílkoviny 14 g

Knedlíky z brambor, rohlíků, slaniny a bylinek postup přípravy receptu:

1

Uvařené brambory ve slupce oloupeme, pokrájíme je na malé kostičky, které dáme do mísy. Uzenou slaninu nakrájíme na kostičky, vysmažíme je dozlatova, a bez omastku je přidáme k bramborám. Rohlíky nakrájíme na větší kostky, které osmažíme dozlatova na zbylému omastku ze slaniny. Zelenou petrželovou nať a snítky majoránky omyjeme, vodu setřepeme, drobné lístky otrháme a posekáme nadrobno. Očistíme si 1 malou cibuli a 2 stroužky česneku. Cibuli pokrájenou nadrobno zpěníme v pánvi na másle. Česnek prolisujeme.

2

Všechny připravené ingredience dáme do mísy k bramborám, ještě přidáme vejce, směs ochutíme solí, pepřem, posypeme hladkou moukou a vařečkou vzniklé těsto promícháme.

3

V širším a hlubokém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Pomocí rukou těsto znovu prohněteme a vytvoříme koule o průměru asi 6cm. obalíme je v hladké mouce, aby držely pohromadě. Vkládáme je pomalu do vroucí vody a vaříme pod poklicí asi 16-20 minut. Občas je vařečkou promícháme, aby se nepřichytily ke dnu. Jakmile vyplavou na povrch, necháme je ještě asi minutu vařit. Jeden knedlík vyjmeme děrovanou vařečkou, rozkrojíme ho na polovinu a přesvědčíme se, jestli je uvařený. Pokud ano, knedlíky vybereme z vody, dáme je na talíře, rozkrájíme je na poloviny a podáváme jako přílohu i samostatně.

Poznámka

Ke knedlíkům můžeme podávat různé smetanové omáčky. Např.: s houbami, křenovou, se zelenou fazolí..

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept