Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 61689
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

0,5 polévková lžíce Cukr krupice
1 kávová lžička Kmín drcený
350 g Lišky čerstvé
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
1,5 polévková lžíce Olej Heliol jedlý
0,5 kávová lžička Pepř bílý
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
250 ml Smetana zakysaná 15%
1 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 465 kcal
Kilojoule 1 945kJ
3% Sacharidy 12 g
56% Tuky 42 g
13% Sodík 258 mg
20% Bílkoviny 11 g

Krkonošské kyselo postup přípravy receptu:

1

Čerstvé lišky očistíme a omyjeme, drobné plodnice necháme vcelku, velké rozkrájíme.

2

V hlubší a větší pánvi si rozehřejeme olej s máslem. Lišky vložíme do omastku, ochutíme je solí, pepřem a kmínem. Nejdříve se lišky vydusí z vlasní vody, pak je vysmažíme téměř dozlatova. Často je během vaření promícháváme.

3

V misce rozšleháme vajíčka. Sladkou smetanu v druhé misce smícháme se zakysanou smetanou. Když jsou lišky vysmažené, nalijeme na ně vejce a za stálého míchání je necháme srazit, pak hned přilijeme smetanu, mícháme do doby, až se začne vařit. Pak ihned pánev odstavíme z plotny. Podle chuti omáčku dochutíme cukrem, solí a několika kapkami octa.

Poznámka

K liškám nakyslo podáváme vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept