Bramborák se zelím v pekáči - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborák se zelím v pekáči
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 6169 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
10 ks | Brambory |
5 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Kmín celý |
1 kávová lžička | Majoránka |
4 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
1 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
1 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 631,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Kmín celý, Majoránka, Sůl, Vejce slepičí, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborák se zelím v pekáči postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme nahrubo. Vyždímáme vodu, brambory dáme do mísy a smícháme s vejci, prolisovaným česnekem, ochutíme solí, majoránkou a kmínem a zahustíme moukou. |
2 | Zelí nakrájíme nadrobno, spaříme vroucí vodou aby změklo a přimícháme k bramborovému těstu. |
3 | Pekáček vyložíme pečicím papírem, naneseme bramborovou směs a pokapeme rozpuštěným sádlem. |
4 | Pečeme v troubě předehřáté na 180C 20-30min dozlatova. |