Recept

Kuskus s liškami na víně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 61690
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

Kuskus
200 ml Bujón houbový
250 g Kuskus
1 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Sůl
200 ml Voda pitná
Lišky na víně
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
250 g Lišky čerstvé
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1,5 polévková lžíce Olej olivový
2 špetka Pepř 4 barev
1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
0,5 kávová lžička Sůl
4 polévková lžíce Sýr Parmezán
200 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 568 kcal
Kilojoule 2 379kJ
18% Sacharidy 64 g
31% Tuky 24 g
20% Sodík 398 mg
28% Bílkoviny 16 g

Kuskus s liškami na víně postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté větší lišky rozkrájíme, menší plodnice necháme celé. Cibuli a česnek očistíme, cibuli pokrájíme nadrobno, stroužky česneku překrojíme a nakrájíme na tenké plátky.

2

V pánvi si rozehřejeme olej s máslem, na něm zpěníme cibuli s česnekem, pak přidáme lišky, promícháme, osolíme je, opepříme, necháme je vydusit, pak je rychle orestujeme (5-7 min).

3

K liškám přilijeme bílé víno, jakmile se začne vařit, zmírníme teplotu a vaříme jen minutu, k liškám přidáme snítky rozmarýnu, pánev částečně zakryjeme poklicí, aby se lišky dusily doměkka. Pokud by bylo potřeba, přilijeme asi 50ml vody. Když jsou lišky měkké, odkryjeme poklici a necháme zcela tekutinu zredukovat. Lišky dochutíme podle potřeby solí i pepřem. Snítky rozmarýnu odstraníme.

4

Připravíme si kuskus: do hlubší mísy s pokličkou nasypeme kuskus, promícháme ho vidličkou se solí a olejem. Zalijeme ho vařícím houbovým bujónem zředěným s vařící vodou 1:1. Kuskus promícháme s tekutinou, mísu zakryjeme poklicí a necháme v klidu 5-7 minut stát. Pak poklicí odložíme, kuskus načechráme vidličkou, přidáme k němu lišky na víně, znovu ho promícháme, dáme na talíře, posypeme nastrouhaným sýrem a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept