Jednoduchý recept

Špagety s Rokfórem a hruškou

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 61691
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 ks Hrušky
0,5 polévková lžíce Olej olivový
310 g Špagety cargonara
1,5 kávová lžička Sůl
160 g Sýr Rokfór
2,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 271 kcal
Kilojoule 1 134kJ
5% Sacharidy 17 g
23% Tuky 17 g
52% Sodík 1 g
23% Bílkoviny 13 g

Špagety s Rokfórem a hruškou postup přípravy receptu:

1

Kvalitní špagety italského typu uvaříme v osolené vodě, do které jsme přidali olivový olej, vaříme zásadně podle návodu. Uvaříme je na skus "al dente". Dáváme si pozor na dobu vaření. Před koncem vaření špagety ochutnáme.

2

Mezitím omyjeme a osušíme 1 velkou sladkou hrušku. Rozkrojíme ji na 4 díly, vykrojíme jadřinec, hrušku oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.

3

Na dno talířů položíme kousky pravého ovčího plísňového sýru - francouzského Rokfóru. Uvařené těstoviny scedíme, hned je dáme do talířů na sýr, každý talíř kolem špaget ozdobíme plátky hrušek a podáváme.

Poznámka

Roquefort (rokfór) je francouzský plísňový sýr vyrobený zásadně z ovčího mléka. Má výraznou ostrou chuť. Hrušku - nebo hrušky vybíráme zralou, sladkou, aby chutě kontrastovaly. Pokud nemáme velkou hrušku, oloupeme si 2 menší hrušky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept