Špagety s Rokfórem a hruškou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety s Rokfórem a hruškou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 61691 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Hrušky |
0,5 polévková lžíce | Olej olivový |
310 g | Špagety cargonara |
1,5 kávová lžička | Sůl |
160 g | Sýr Rokfór |
2,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 75,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrušky, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Sýr Rokfór mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Špagety cargonara nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Špagety s Rokfórem a hruškou postup přípravy receptu:
1 | Kvalitní špagety italského typu uvaříme v osolené vodě, do které jsme přidali olivový olej, vaříme zásadně podle návodu. Uvaříme je na skus "al dente". Dáváme si pozor na dobu vaření. Před koncem vaření špagety ochutnáme. |
2 | Mezitím omyjeme a osušíme 1 velkou sladkou hrušku. Rozkrojíme ji na 4 díly, vykrojíme jadřinec, hrušku oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. |
3 | Na dno talířů položíme kousky pravého ovčího plísňového sýru - francouzského Rokfóru. Uvařené těstoviny scedíme, hned je dáme do talířů na sýr, každý talíř kolem špaget ozdobíme plátky hrušek a podáváme. |
Poznámka
Roquefort (rokfór) je francouzský plísňový sýr vyrobený zásadně z ovčího mléka. Má výraznou ostrou chuť. Hrušku - nebo hrušky vybíráme zralou, sladkou, aby chutě kontrastovaly. Pokud nemáme velkou hrušku, oloupeme si 2 menší hrušky.