Tvarohová buchta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarohová buchta
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Kozden |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 61696 |
Kategorie: | Buchty |
Ingredience
160 g | Cukr moučka |
1 ks | Kypřící prášek do pečiva |
170 g | Máslo |
4 polévková lžíce | Mléko polotučné |
400 g | Mouka pšeničná hladká |
300 g | Tvaroh měkký |
1 ks | žloutek |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 0,0mg |
---|---|
Cholesterol | 0,3mg |
Draslík | 0,0mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Tvaroh měkký mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Cukr moučka, Kypřící prášek do pečiva, Máslo nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Tvarohová buchta postup přípravy receptu:
1 | Mouku, cukr moučka (140 g) a kypřící prášek smícháme. Přidáme vejce, žloutek, mléko a máslo a vypracujeme těsto. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a dáme ho na půl hodiny do lednice odležet. Po té těsto rozválíme a jednu polovinu dáme na plech vyložený pečícím papírem. |
2 | Tvaroh smícháme s 20 g cukru moučka a rozetřeme na rozválené těsto na plechu. Přikryjeme druhým plátem těsta, který jsme také rozváleli. |
3 | Buchtu upečeme ve středně vyhřáté troubě do růžova. |
Recept je rychlý a když buchtu nabídnete hostům, nezůstane ani drobeček.